BedsteAntivirus

Windows 7 er død: Hvad skal du nu gøre for at være sikker...

Sådan kommer du videre fra – eller bliver ved med at leve med – Windows 7

En legion af højrøstede pc-entusiaster sværger til Windows 7. Hvorfor? Fordi det ikke kommer i vejen – det fungerer bare.

Indtil i dag, den 14.januar 2020, hvor Microsoft afslutter udvidet support af Windows 7. Windows 7 er død, og det gratis Microsoft Security Essentials antivirusprogram understøttes heller ikke længere.
Din pc vil selvfølgelig fortsat fungere. Microsoft trækker ikke bogstaveligt talt stikket på dine enheder, men Windows 7 vil ikke modtage flere opdateringer eller sikkerhedsrettelser. Dette betyder, at din pc også vil være meget sårbar over for alle de vederstyggelige malwareprogrammer, der synes at trække nye overskrifter hver eneste dag. Hvis du bliver ved med at bruge Windows 7 – og det kører på over en fjerdedel af alle computere, ifølge NetMarketShare– må du klare dig selv, og internettet kan blive en ubehagelig oplevelse.

Vi kan dog hjælpe dig med at holde dig så sikker som muligt.

Sådan overlever man med Windows 7 (i det mindste for en stund...)


Hvis du beslutter dig for at holde fast i Windows 7 efter 14. januar, skal du tage nogle forholdsregler:

- Opdater alt i januar 2020-udgivelsen af Microsoft Patch Tuesday. Det vil være din sidste chance for at sørge for, at Windows og anden Microsoft-software er så sikker som mulig.

- Fjern Microsoft Internet Explorer-browseren. Den er et kæmpe sikkerhedshul. Download Google Chrome eller Mozilla Firefox i stedet.

- Drop Microsoft Office og alle dets delkomponenter, som fx. Word, Excel eller Outlook. Skift til Googles kontorpakke eller til LibreOffice. Som e-mailklient til at erstatte Outlook, prøv Gmail eller Thunderbird.

- Slå Java fra i dine browsere.

- Slå Adobe Flash Player fra i dine browsere.

- Installer et af de bedste antivirusprogrammer. Microsoft stopper med at udvikle sit eget antivirusprogram til Windows 7, Microsoft Security Essentials, så du skal bruge noget andet.

Konklusionen er klar: Opgrader til Windows 10 ASAP og få et anstændigt antivirusprogram under alle omstændigheder.

At spare mellem 150-300 kr. om året på et anstændigt antivirusprogram kan koste dig dyrt, hvis din pc bliver inficeret med ubarmhjertig malware, der vil udnytte dit privatliv og værdifulde data.

Uden et ordentligt antivirusprogram vil din gamle Windows 7 pc vil være et udsat og udsøgt mål for enhver hacker under solen (eller som skjuler sig i mørket).
Gå direkte til:
bedste antivirusprogrammer
    Separator
    bedste antivirusprogrammer 2024