BedsteAntivirus

Tror du, at din Mac er beskyttet mod malware? Så kan du godt tro om igen...

På trods af deres ry for at være mere sikre end Windows-pc'er, er Apple Mac-computere er ikke immune over for virus og malware.

Des flere Apple-produkter, der sælges, des mere attraktiv er Mac blevet som målgruppe for hackere. Dette gør det mere sandsynligt, at virus vil blive designet specielt til at angribe Mac-computere, så det giver kun mening at overveje sikkerhedssoftware til Mac.
Faktisk har vi set en nylig stigning i Mac-malware – typisk i form af irriterende pop-up-reklamer og software, der foretager uønskede ændringer i indstillinger eller forårsager funktionsfejl i programmer.

Og dette er virkelig den mindste af dine bekymringer, når det gælder, hvad hackere kan gøre ved dig. Selv Mark Zuckerberg og tidligere FBI-direktør James Comey har tildækket deres computeres webcams og mikrofoner med tape for at forhindre hackere i at spionere.

Installation af bagdøre på kompromitterede computere er en meget almindelig beskæftigelsesform bor flere hackere. Ifølge en rapport på tech-nyhedssitet Ars Technica, indeholder websteder som Hack Forums flere tråde, hvor forskellige lyssky elementer sammenligner og handler med billeder af uvidende mennesker, hvis Mac-computere de har brudt ind i og overtaget kontrollen over.

En af de måder, folks Mac-computere bliver kompromitteret på i disse dage, er ved, at folk bliver narret til at klikke på links i e-mails, hvorefter der downloades malware på Mac-computeren. En anden måde er ved at folk kommer til at klikke på falske versioner af websteder, hvor de så bliver bedt om at logge på. Herefter stjæles kontooplysningerne.

iPhones, iPads og endda IoT-tilsluttede enheder er alle attraktive mål for cyberangreb. Enhver enhed, der er forbundet til internettet, er sårbar over for skadelig software, der kan inficere dit system, slette og ændre filer, stjæle personlige data eller bruge din Macs ressourcer.

Du kan beskytte din Mac. Du kan beskytte din iPhone. Du kan sågar beskytte alle IoT-enheder under dit tag. Det betyder ikke, at alle andre i din familie er beskyttet, eller at alle øvrige familiemedlemmer er på vagt. Bare fordi du tøver, før du trykker på den store download-knap, betyder det ikke, at din ægtefælle tøver; og bare fordi du kan surfe uskadt på det mørke net, betyder det ikke, at dine børn kan.

Ligesom når du kører bil, er det ikke kun din egen sikkerhed, der betyder noget – sikkerheden for alle andre i bilen sammen med dig er lige så vigtig.

Apple fortsætter med at forbedre sikkerheden i hver ny version af macOS-operativsystemet, men Mac-computere kommer ikke med antivirus- eller antispywaresoftware, selvom de har en indbygget firewall til at blokere angreb fra ondsindede brugere online.

Bundlinjen er, at Mac-computere er sikrere end pc'er, men du bør anskaffe dig et anstændigt antivirusprogram alligevel.

En årlig besparelse på mellem 150–200 kr. om året på et af de bedste antivirusprogrammer kan komme til at koste dig dyrt, hvis din Mac bliver smittet med nådesløs malware, der går efter dit privatliv og dine værdifulde data.

Du risikerer, at din Mac servere dine private oplysninger, andet personfølsomt materiale og alt andet, du måtte gemme på din Mac, på et sølvfad for enhver hacker under solen (eller som skjuler sig i mørket), hvis du ikke har installeret et ordentligt antivirusprogram.
Gå direkte til:
bedste antivirusprogrammer
    Separator
    bedste antivirusprogrammer 2024